ج
راتان البطاطس ( تقدم بجانب الطعام )[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير عدد 2 حبة بطاطس + 1 ك لبن تقريبا + 2 فص ثوم + ملح + فلفل + جوزة الطيب + جنبة رومي او برمجان + كريمة لباني
الطريقة -تقشر البطاطس
-تقطع حلقات رفيعة
-نحضر حلة نضع فيها مقدار اللبن و الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب و يقلبوا
-تضاف البطاطس المشطوفة علي اللبن
-توضع علي النار هادئة لحين تمام النضج ... لو احتاجت لبن ممكن تضيفي
-المطلوب عند نهاية النضح لا يكون فيها لبن كثير .. حتي لا تفقد النكهة الخاصة بالتوابل
-تصفي في طبق و تهرس بسرعة يضاف اليها الجبن و قليل من الكريمة اللباني و تجمل بجانب اطباقك الرئيسية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-ملحوظة ... ممكن تشكليها بكيس الحلوني في صنية و دخليها الفرن لتكتسب الحمرة
و بالهنا و الشفا
كفتة البطاطس باللحم المفروم – الجبنة المودزريلا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير عدد من حبات البطاطس + بصلة متوسطة + ملح + فلفل + توابل
الحشوة .. لحم مفروم معصج و مضاف له ( قرفة + بهارات لحم + ملح و فلفل+ مكعبات طماطم لحم فقط ( لا يكون فيها ماء ) .. )
او جبنة مودزريلا مضاف لها ( بقدونس+ مكعبات طماطم لحم فقط + مكعبات صغير فلفل رومي + برش جبنة رومي )
للتغطية
دقيق+ بيض+بقسماط
للقلي
زيت
الطريقة -تسلق البطاطس حتي تمام النضج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تقشر البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تهرس البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-في طاسة تحمر البصلة المفرية في قليل من الزيت حتي الاحمرار
-تضاف علي البطاطس و يضاف الملح و الفلفل و البهارات ( اللي تفضليه )
-اضافتي ...... ممكن اضافة 2 م/ك من الباشميل
-و اضافة القليل من البقساط حتي تتماسك
-تكور البطاطس و نعمل بها تجويف تحشي باللحم المفروم و تغلق بالبطاطس لتصبح مثل الكرة و نفس الطريقة للجبن المودزريلا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-توضع في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
-و تترك في الثلاجة نصف ساعة
و تحمر في الزيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و تقدم بالهنا و الشفا
صنية بطاطس باللحم المفروم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير 7-8 حبات بطاطس + ملح و فلفل + بيضة + فص ثوم + سمن + لحم مفروم معضج بالطماطم +جبن مودزريلا
الطريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تسلق البطاطس حتي تمام النضج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تقشر البطاطس و تهرس
-تضاف في طبق و نضع عليها ملح و فلفل و البيضة و تقلب
-نحضر صنية تدهن بالسمن و ثوم بقطع فص الثوم و يدعك في الصنية لاكتساب السمن طعم الثوم او ستيح السمن علي النار مع فص الثوم ثم يرفع و تدهن الصنية بالسمن
-نضع نصف مقدار البطاطس و نضع مقدار اللحم المفروم و نضع باقي البطاطس و تساوي السطح
-نضع عليها جبن مودزريلا و تدخل الفرن حتي يحمر الوجه
بالهنا و الشفا
صنية بطاطس محشية لحم مفرومة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير عدد من حبات البطاطس صغيرة الحجم علي حسب عدد الاسرة + زيت للقلي
لحم مفروم معصج بالطماطم + 1 ك عصير طماطم + جبن مودزريلا+ باشميل ( حسب الرغبة )
الطريقة -تقشر البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-و تقور مثل المحشي و تقلي بالزيت
-نحضر صنية و تدهن سمن او زيت
-نحشي البطاطس باللحم المفروم و ترص بالصنية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تسقي بكوب عصير الطماطم
-و تدخل الفرن في منتصف مدة النضج نضع الباشميل و علية جبن مودزريلا و تدخل الفرن
-حتي يحمر الوجه و تقدم
بالهنا و الشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][center]
بطاطس في الفرن بحشوات مختلفة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير عدد من البطاطس حسب عدد الاسرة + ورق فويل
حشوات .. كما تفضلين
زبدة + سور كريم+ لبنة+ كريمة لباني مخفوقة + زبادي + جبن برمجان+ جبن رومي + جبن شيدر + مايونيز + مستردة + بسطرمة + لحم مفروم + سجق + كفيار + جمبري مللوق او مقلي + جبن مودزريلا + ثوم مشوي + بصل مشوي + خضار مشوح + ملح + فلفل .....شكلي و نوعي مما تفضلين و تتقبلين و المتاح عندك
الطريقة -تسلق البطاطس نصف سليق
-تدهن بالزبدة و تلف بورق فويل باحكام و تدخل الفرن حتي يكتمل النضج
-تخرج من الفرن و هي ساخنة نقوم بعمل شق بها علي هذا الشكل ( + ) و نضغط عليها حتي تنفتح
-و يضاف لها الحشوات المرغوب فيها
-من الممكن سلق البطاطس حتي تمام النضج ( لمن يواجه مثلي طول مدة البطاطس في الفرن ) تقسم نصفين و نضع الحشوة المطلوب و تغطي بالنصف الاخر و تلف بورقة فويل و تدخل الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-و بالهنا و الشفا
بطاطس في الفرن بحشوة الجبن ..
بطاطس نقطعها حلقات عريضة شوي .. بعدين كل شريحة نقطعها من النص بس مانوصل لاخر شيئونحط جبن حلوم او اي جبن قاسي شوي داخل كل شريحة ممكن شرحي مو مفهوم بس هالصورة بتوضح ..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعدين نحطها بصينية مدهونة بزيت زيتون ونقصدرها ونحطها بالفرن ساعة تقريبا" ..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سلطة البطاطس[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير عدد 4 حبات بطاطس + ملح + فلفل +1/2 م /ص كمون + 1/4 ك زيت زيتون + 1/8 ك خل +عدد 3 حبة فلفل بارد + فلفل حامي (حسب الرغبة ) + حزمة بقدونس + خس + 1 بصلة حلقات + بيض مسلوق و حلقات من الزيتون الاسود للتزيين الطريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-تسلق البطاطس جيدا ... مع القليل من الملح -تقشر و تقطع مكعبات -في طبق خارجي نضع نضع مقدار الزيت و الخل و الملح و الفلفل و الكمون و يقلب المقدار يضاف اليهم البصلة مقطعة حلقات و يترك الخليط 10 ق -يقطع الفلفل البادر مكعبات صغيرة و الفلفل الحامي حلقات -و يقطع البقدونس و الخس -وتضا جميع المكونات علي البطاطس و يضاف الخليط السائل و تقلب بحرص و تجمل بالبيض المسلوقة و حلقات من الزيتون الاسود -و تقدم .. بالهنا و الشفا بالعاااااااااااااااااااااااافيه علي قلووبكم
رمضاان يجمعنا علي خير
[/center]